Tutorials‎ > ‎LibreOffice‎ > ‎

ClipArts

COM AFEGIR CLIPARTS A LA GALERIA DEL LIBREOFFICE

Anem a aprendre a afegir cliparts a la galeria d'imatges del LibreOffice. Uti­litzarem imatges extretes de l'OpenClip Art Library. A continuació teniu una taula amb els cliparts agrupats per categories. Descarregeu-vos els que us interessin. Són arxius ZIP que cal descomprimir. Aquí utilitzarem com a exemple el paquet de cliparts Ordinadors.


Categoria

Nombre

Animals

157

Edificis

52

Educació

31

Eines

61

Electrònica

24

Esports

37

Figures

135

Gent

190

Geografia

76

Jocs i festes

191

Menjar

209

Miscel·lània

26

Música

58

Oficina

89

Ordinadors

251

Plantes

74

Signs i símbols 1

250

Signs i símbols 2

269

Transports

228

1. Ens descarreguem el fitxer ordinadors.zip (251) i el descomprimim.

2. Ens crearà una carpeta (anomenada ordinadors (251)) amb els cliparts a dins. És aconsellable moure aquesta carpeta dins la carpeta del LibreOffice que està a “C:\Archivos de programa” en Windows XP o a "C:\Program Files" en Windows 7.

3. Obrim el Writer i fem clic al botó Galeria de la barra d'eines Estàndard.
4. Sota les barres d'eines s'obre la galeria d'imatges. Fem clic al botó Tema nou.
5. En el quadre de diàleg que apareix, en la pestanya General, li posem un nom al nou tema, en aquest cas “Ordinadors”.6. En la pestanya Fitxers, fem clic al botó Cerca fitxers i cerquem la carpeta on hem posat les imatges. Una vegada les tenim, fem clic a botó Afegeix-ho tot. Per acabar fem clic a D'acord.7. Ara ja podem utilitzar les imatges en els nostres documents. Només cal obrir la galeria, cercar la imatge i arrossegar-la al nostre document.