MINDMEISTER

Ens permet crear mapes mentals, conceptuals, esquemes, pluja d'idees..., que després podrem compartir, fer públics, enviar l'enllaç o exportar-los com a imatge.

REGISTRE

Cal registrar-se. La versió gratuita ens permet guardar 3 mapes. La resta podem exportar-los a imatge PNG.

Per registrar-nos fem clic a Get Started. Després seleccionem Basic fent clic a sota a Sign up. Introduïm el nom, el correu i la contrasenya (no posarem mai la mateixa contrasenya del correu!).
Ens diu que ens han enviat un correu al nostre correu per activar el compte. Anem al correu, obrim el missatge i fem clic al botó Activate Account. S'ens obra Mindmeister en un altra pestanya ja preparat per a treballar.

CONNEXIÓ AMB GOOGLE DRIVE

Si tenim un compte de Google, és molt còmode i operatiu connectar el nostre Google DrIve amb el de Mindmeister. Després entrarem sempre des del Google Drive i no ens caldrà validar-nos.

Per fer-ho, en el Drive fem clic a Nou / Més / + Connecta més aplicacions. Cerquem Mindmeister i quan l'hem trobat fem clic al botó + Connecta.


Després ens demanarà que Mindmeister sigui l'aplicació predeterminada per obrir aquest tipus de fitxer. Fem clic a D'acord.
A partir d'ara per utilitzar-lo, anirem al Drive, i farem clic a Nou / Més / Meisterlabs. Sempre comença amb un map en blanc (si ens queden, si no, va la pàgina principal). Si volem anar a la
pàgina principal fem clic al botó de la fletxa que es troba la cantonada superior esquerra.

UTILITZACIÓ

Podem començar amb una plantilla o amb un map en blanc. En la pàgina principal fem clic a Nou Map i després a En blanc.


Apareix la primera idea, la idea central. Li posarem un nom. I després anirem afegim idees amb signe + de la barra de dalt. Abans d'afegir una idea ens hem de col·locar en la idea on volem afegir-la.


A la dreta hi ha una barra d'eines per canviar el format, afegir icones, imatges...

  • Mida del text, negreta, cursiva
  • Color del text
  • Estilo de la idea
  • Límit de la idea
  • Inserir icones
  • Inserir imatges
  • Inserir enllaços

A sota, a la barra d'estat podem canviar el tema:Per eliminar un mapa, en la pàgina principal, fem clic a la fletxa qui hi ha al costat del nom i seleccionem Suprimeix.


En aquest mateix menú trobem Exportar, per desar el mapa com a una imatge PNG.

COMPARTIR

El mapa pot ser privat, compartit (amb algunes persones) o públic en internet. Per establir-lo fem clic a sota, a la barra d'estat, al botó Comparteix aquest mapa.

Si és privat, només jo puc accedir a aquest mapa.


Si volem compartir el mapa seleccionem Compartit i invitem les persones escrivim el seu correu. Podem donar-les permís d'edició o de només lectura.
Si volem que tothom en internet pugui veure el mapa, seleccionem Públic. Aquí ens dóna l'enllaç per accedir-hi. També podem establir si deixem que es pugui copiar i exportar.