MULTIMÈDIA

REPRODUCTORS MULTIMÈDIA

VLC Media Player 3.0.8

(04-09-19)

Reproductor multimèdia que permet reproduir pràcticament tots els formats de vídeo i àudio més utilitzats (MPEG, DivX, WMV, AVI, MOV, MP4, MKV, FLV, MP3, OGG...), així com CDs, DVDs i SVCD/VCDs. Per canviar l'idioma cal anar a Eines / Preferències / Interfície / Idioma.

ÀUDIO

Audacity 2.3.2

(20-05-19)

Editor d'àudio digital multipistes, amb funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats.


VÍDEO

Aegisub 3.2.2

(15-12-14)

Creació i edició avançada de subtítols. És molt personalitzable, amb gran quantitat d'eines que ens ajudaran per ajustar els temps dels textos, situar el text en les imatges, editar i traduir subtítols...


ffDiaporama 2.1

(04-03-14)

Per a la creació de pel·lícules amb fotografies i videoclips. Permet crear seqüències de vídeo amb títols (estàtics o animats), imatges (estàtiques o animades), vídeos i música.


kdenlive 19.08.1

(07-10-19)

Kdenlive és un editor de vídeo no lineal. Suporta tots els formats FFmpeg (tal com MOV, AVI, WMV, MPEG, XviD, i FLV), i també suporta les raons d'aspecte 4:3 i 16:9 per a PAL, NTSC i diversos estàndard HD, incloent HDV. El vídeo pot exportar-se a dispositius DV, o escriure's en DVD amb capítols i un menú simple.

Permet tallar i recol·locar els vídeos, a més perquè el pas d'un vídeo a un altre no sigui brusc proporciona una col·lecció de transicions. Les dues idees bàsiques d'aquest programari és que tot és un clip o cal convertir-lo en clip: els vídeos, les fotos i la música.

La segona idea és que tot està basat en una línia de temps al llarg de la qual es col·loquen tots els elements del vídeo.

Feu doble clic al fitxer executable autoextraíble (no és un instal·lador, no necessita drets d'administrador per extreure). Per iniciar Kdenlive, feu doble clic a Kdenlive.exe a la carpeta "bin".

Per canviar l'idioma anem al menú Ajuda.


OpenShot 2.4.4

(22-03-19)

OpenShot és un editor de vídeo que ens permet crear els nostres propis clips de vídeo a partir d'un o diversos vídeos, sons i imatges.

En estar basat en FFmpeg, és capaç de treballar amb la majoria dels formats d'àudio, vídeo i imatge coneguts.

Per canviar l'idioma anem al menú Edita / Preferències.


OBS Studio 24.0.3

(14-10-19)

Open Broadcaster Software ens permet l'enregistrement de vídeo i l'emissió en directe (Streaming).

Adopta l'idioma del sistema.

ANIMACIONS

OpenToonz 1.3

(29-04-19)

Programa de producció d'animacions en 2D.

Per canviar l'idioma anem al menú File / Preferences / Interface / Language.

CONVERTIDORS

AVStoDVD 2.8.8

(10-01-19)

Per passar tot tipus de vídeo al format estàndard de DVD. Durant la instal·lació, s'instal·len diverses utilitats (AviSynth, ImgBurn, MKVtoolnix...). Per això, AVStoDVD pot realitzar tot el procés de conversió: crea els fitxers necessaris per a la estructura del DVD, crea la imatge ISO del DVD i també pot enregistrar-lo directament al disc.

HandBrake 1.2.2

(25-02-19)

Handbrake pot processar qualsevol fitxer multimèdia, DVD, BluRay... Ens permet convertir pel·lícules per veure-les sense problemes en el teu iPod, iPhone, AppleTV...

Permet realitzar diferents tasques juntament amb la conversió, com afegir subtítols a les nostres pel·lícules i nous canals d'àudio, canviar la resolució del vídeo o tallar un fragment eliminant les vores...

CENTRES MULTIMÈDIA

Kodi 18.4 Leia

(04-09-19)

Centre multimèdia abans conegut com a XBMC. Converteix el nostre ordinador en un centre multimèdia: podem veure fotografies, reproduir vídeos i DVDs, veure la TV, escoltar música...

Per canviar l'idioma anem a Settings / Interface Settings / Regional / Language.

CD I DVD

InfraRecorder 0.53

(10-05-17)

Aplicació per a l'enregistrament de CDs i DVDs. Adopta l'idioma del sistema (durant la instal·lació del programa cal instal·lar les traduccions). Per canviar l'idioma, hem d'anar al menú Opcions / Configuració / Pestanya Idioma.

És una versió portable (ZIP) perquè la versió instal·lable dóna problemes amb Windows 10. En canvi la portable no.

Virtual CloneDrive 5.5.0.0

(28-02-16)

Utilitat per muntar imatges de CD i DVD en unitats virtuals. Es poden muntar fins a 8 imatges simultàniament i accepta els formats ISO, BIN, IMG, CCD, UDF...