MULTIMÈDIA

REPRODUCTORS MULTIMÈDIA

VLC Media Player 

Reproductor multimèdia que permet reproduir pràcticament tots els formats de vídeo i àudio més utilitzats (MPEG, DivX, WMV, AVI, MOV, MP4, MKV, FLV, MP3, OGG...), així com CDs, DVDs i SVCD/VCDs. Per canviar l'idioma cal anar a Eines / Preferències / Interfície / Idioma.

ÀUDIO

Audacity 

Editor d'àudio digital multipistes, amb funcions d'enregistrament, reproducció, importació i exportació a diversos formats.

VÍDEO

Aegisub 

Creació i edició avançada de subtítols. És molt personalitzable, amb gran quantitat d'eines que ens ajudaran per ajustar els temps dels textos, situar el text en les imatges, editar i traduir subtítols...


kdenlive 

Kdenlive és un editor de vídeo no lineal. Suporta tots els formats FFmpeg (tal com MOV, AVI, WMV, MPEG, XviD, i FLV), i també suporta les raons d'aspecte 4:3 i 16:9 per a PAL, NTSC i diversos estàndard HD, incloent HDV. El vídeo pot exportar-se a dispositius DV, o escriure's en DVD amb capítols i un menú simple.

Permet tallar i recol·locar els vídeos, a més perquè el pas d'un vídeo a un altre no sigui brusc proporciona una col·lecció de transicions. Les dues idees bàsiques d'aquest programari és que tot és un clip o cal convertir-lo en clip: els vídeos, les fotos i la música.

La segona idea és que tot està basat en una línia de temps al llarg de la qual es col·loquen tots els elements del vídeo.

Feu doble clic al fitxer executable autoextraíble (no és un instal·lador, no necessita drets d'administrador per extreure). Per iniciar Kdenlive, feu doble clic a Kdenlive.exe a la carpeta "bin".

Per canviar l'idioma anem al menú Ajuda.


LosslessCut  

Retallador d'arxius de vídeo i àudio molt ràpid que també permet extreure captures JPEG d'un vídeo.

No cal instal·lació. És portable.


OpenShot

OpenShot és un editor de vídeo que ens permet crear els nostres propis clips de vídeo a partir d'un o diversos vídeos, sons i imatges.

En estar basat en FFmpeg, és capaç de treballar amb la majoria dels formats d'àudio, vídeo i imatge coneguts.

Per canviar l'idioma anem al menú Edita / Preferències


OBS Studio 

Open Broadcaster Software ens permet l'enregistrement de vídeo i l'emissió en directe (Streaming).

Adopta l'idioma del sistema. Podem canviar l'idioma al menú Fitxer / Configuració / Pestanya General.Shotcut

És un editor de vídeo gratuït, de codi obert i multiplataforma molt equilibrat entre complexitat i facilitat d'ús. Admet centenars de formats d'àudio i vídeo, ofereix línies de temps en múltiples formats, i la possibilitat d'ajustar la taxa de fotogrames o afegir filtres.

Permet fer captures de pantalla, àudio i webcam, streaming per xarxa, i suporta resolucions fins a 4K. També ofereix una interfície modular amb panells que pots acoblar i desacoblar, incloent els de propietats dels arxius, playlist amb miniatures, historial o encoding. També permet arrossegar per afegir contingut. 

Per canviar l'idioma anem al menú Preferencias / Idioma.


ANIMACIONS

OpenToonz 

Programa de producció d'animacions en 2D.

Per canviar l'idioma anem al menú File / Preferences / Interface / Language.

CONVERTIDORS

HandBrake    

Handbrake pot processar qualsevol fitxer multimèdia, DVD, BluRay... Ens permet convertir pel·lícules per veure-les sense problemes en el teu iPod, iPhone, AppleTV...

Permet realitzar diferents tasques juntament amb la conversió, com afegir subtítols a les nostres pel·lícules i nous canals d'àudio, canviar la resolució del vídeo o tallar un fragment eliminant les vores...

CENTRES MULTIMÈDIA

Kodi   

Centre multimèdia abans conegut com a XBMC. Converteix el nostre ordinador en  un centre multimèdia: podem veure fotografies, reproduir vídeos i DVDs, veure la TV, escoltar música...

Per canviar l'idioma anem a Settings / Interface Settings / Regional / Language.

CD I DVD

Virtual CloneDrive 

Utilitat per muntar imatges de CD i DVD en unitats virtuals. Es poden muntar fins a 8 imatges simultàniament i accepta els formats ISO, BIN, IMG, CCD, UDF...