OFIMÀTICA

PAQUETS OFIMÀTICS

LibreOffice 6.1.3.2

(13-11-18)

És un paquet ofimàtic que inclou tractament de textos (Writer), full de càlcul (Calc), presentacions (Impress), Dibuix (Draw), Base de dades (Base) i fórmules matemàtiques (Math). Suporta l'estàndard OpenDocument per a l'intercanvi de dades.

Per canviar la llengua cal anar al menú Eines / Opcions / Configuració de la llengua / Llengües.

Novetat: ara es pot treballar al núvol. Es pot editar i desar fitxers al Google Drive.DIAGRAMES

Dia 0.97.2.2

(07-11-12)

És un editor de diagrames. Per crear diagrames estructurats (de relació, de flux, de xarxa, circuits elèctrics...). Inclou moltes biblioteques de símbols i icones. Permet exportar als formats EPS, SVG, DXF, CGM, WMF, PNG i JPG. Adopta l'idioma del sistema. Durant la instal·lació del programa cal instal·lar les traduccions.

  • Diashapes 0.3.0 ens permet descarregar d'Internet i instal·lar biblioteques de símbols adicionals (circuits elèctrics, òptica, química...).

MAQUETACIÓ

Scribus 1.4.7

(04-05-18)

Programa d'autoedició per a la creació i maquetació de llibres, publicacions, diaris..., tot començant de zero o utilitzant les plantilles que porta. Ofereix suport per al sistema de color CYMK, creació de PDF, utilitats de dibuix vectorial..., amb una intuïtiva interfície que permet dissenyar i organitzar els elements de la publicació simplement arrossegant-los amb el ratolí. Per canviar l'idioma cal anar al menú Fitxer / Preferències / General.

  • Per fer servir fitxers EPS o previsualitzacions d'impressió cal instal·lar Ghostscript.

GESTORS DE PROJECTES

GanttProject 2.8.9

(25-09-18)

Permet planificar projectes utilitzant diagrames de Gantt. Cada projecte pot dividir-se en subtasques, amb la seva propia data de començament, duració, progrès... Permet exportar a PDF, HTML, XML o a imatges PNG i JPG. Adopta l'idioma del sistema.

LLIBRES ELECTRÒNICS

Calibre 3.33.1

(22-10-18)

Gestor de llibres electrònics. Gestiona, obre i converteix tots els els formats (PDF, TCT i EPUB). També ens permet cercar i comprar llibres en Internet. Es connecta al nostre dispositiu de lectura (eBook, iPad...) i li envia els llibres seleccionats des de l'ordinador.