PROGRAMACIÓ

ENTORNS INTEGRATS DE DESENVOLUPAMENT (IDEs)

Apache NetBeans 15

(23-09-22)

És un entorn integrat de desenvolupament (IDE) multiplataforma que permet crear aplicacions d'escriptori, empresa, web i mòbils amb Java, C/C++, PHP, Javascript...

És un fitxer ZIP que cal descomprimir. Per executar el programari, anem a la carpeta BIN i executem el fitxer NETBEANS.EXE.

EINES

Notepad++ 8.4.5

(23-09-22)

Editor de text i de codi font que suporta molts llenguatges de programació (TXT, ASP, SH, BAT, C, H, CSS, HTML, INI, REG, JSS, JAVA, JS, LSP, NFO, PHP, SQL, TCL, TEX, VB, XML...).

  • Per canviar l'idioma, anem al menú Configuració / Preferènces / pestanya Global.

Pickard 1.1

(08-01-20)

Per veure el codi de color en diversos llenguatges (RGB, HSL, CMY, YUV, HTML, C++, Delphi, VisualBasic o SSA). A més permet capturar el color de qualsevol object de la pantalla, per utilitzar-lo en disseny gràfic, pàgines web... Des de la pestanya EyeDrop, arrosseguem la lupa fins el lloc de la pantalla del qual volem capturar el color. Aquest apareixerà ampliat. Fent clic al color desitjat, obtindrem el seu codi.

És portable: no requereix instal·lació.

SCRATCH

Scratch 3.29.1

(01-03-22)

És un llenguatge de programació per a nens per a la creació d'animacions multimèdia, jocs o històries interactives amb un entorn de programació gràfic. Els projectes es poden compartir al seu web.

Per canviar l'idioma anem al menú Language.


ARDUINO

Arduino 2.0.2

(21-11-22)

És una plataforma electrònica de codi obert que permet programar les plaques Arduino.

Per canviar l'idioma anem al menú Fitxer / Preferències.